Pál Tamás Ájurvéda szakértő javaslatai

Ájurvédikus immunerősítés
Táplálkozz mértékletesen, egyél meleg ételeket, sok levest, kerüld a hideg, száraz, nyers minőségeket. Fogyassz sok gyümölcsöt, fűszerekkel max. 5 percig megpárolva. (kurkuma, gyömbér, fahéj, szegfűszeg, vanília)
Kerüld a több napos ételeket, frisset egyél. Amit reggel főztél, este még, felforrósítva, fogyasztható, de már másnapra ne tedd el!
Echinacea tea, csipkebogyó tea, gyömbéres ginseng tea, Lapacho tea, citrom, méz, gyömbér zseniális immunerősítők télen. Ha már gond van, a hagymafélék természetes antibiotikumként jól alkalmazhatóak.
Végezetül, itt egy Ájurvédikus immunerősítő fűszerkeverék, amely nagyon hatásos a megelőzés szempontjából.
- 6 rész kurkuma
- 3 rész őrölt kömény
- 3 rész őrölt koriander
- 6 rész őrölt édeskömény
- 1 rész őrölt, szárított gyömbér
- 1 rész őrölt fekete bors
- 1/4 rész őrölt fahéj
Elkészítés:
- keverjük össze a fűszereket,
- melegítsünk fel egy teáskanál fűszerkeveréket egy evőkanál ghível (tisztított vajjal) vagy olíva olajjal. Tetszés szerint belefőzhető a keverék bármilyen sós minőségű ételbe. Fogyasszuk rendszeresen, jótékony hatása már pár nap múlva jelentkezik.
Pál Tamás
spirituális tanító, ájurvéda szakértő, Életmód tanácsadó