Ájurvédikus pulzuselemzés

A nádí-vigján, az Ájurvédikus pulzuselemzés ősi módszere képes a test-elme egyensúlytalanságok feltárására, megelőzésére és visszafordítására. Noha a nyugati világban viszonylag ismeretlen a pulzus ilyenfajta vizsgálatának technikája, India Ájurvédikus gyógyítói, a vaidják már több mint hatezer év óta alkalmazzák. Egy képzett vaidja képes arra, hogy a pulzusunkat a csuklónk alatt kevéssel megtapintva, mélyreható információkat szerezzen egészségünkkel, életmódunkkal, egyensúlytalanságainkkal és gyenge pontjainkkal, mentális és érzelmi állapotunkkal kapcsolatban. Jogosan csodálkozhatunk el azon, hogy miként árulkodhat ilyen sok mindenről a csuklónk alatt lüktető artéria. A modern fizika kvantummező elmélete siet a segítségünkre abban, hogy választ találjuk erre a kérdésre.

Ájurvédikus pulzuselemzés

Minden rezgés

A kvantummező elmélet szemszögéből nézve az összes anyag végső soron nem más, mint rezgés. Ez az elmélet testünket egy összetett hullámformaként írja le, mely számtalan kisebb hullámból vagy rezgésből adódik össze. Ezek a rezgések az alapvető anyagi és erő mezők gerjesztett állapotai. A legmodernebb fizika kutatásai szerint, az összes ilyen mező egyetlen alapvető mező kifejeződése, melyet szuperhúr mezőnek vagy egyesített mezőnek neveznek.

Az ősi védikus tudomány (melynek része az Ájurvéda (Ayurveda) is) ehhez hasonló módon évezredeken át úgy tartotta, hogy az összes életforma egy alapvető létezés, a jóga-ksétra rezgése, mely kifejezést szintén egyesített mezőnek fordíthatjuk. Bár nem álltak a rendelkezésükre részecskegyorsítók és kifinomult matematikai képletek, mély meditációjuk segítségével a védikus bölcsek önmagukban képesek voltak feltárni az anyag és az elme közös, egyesített forrását. Az elme legmélyebb, legcsendesebb szintjén megtapasztalták az egyesített mezőt, amelyből az emberi testet és elmét alkotó összes alapvető rezonáns frekvencia származik.

Ájurvédikus pulzuselemzés Szegeden és Budapesten!

Állapotfelmérés, testtípus meghatározás, Ájurvédikus életmód tanácsadás, terápiák, masszázs

Bejelentkezés és időpont egyeztetés:

A test és elme egésze

Az egészséget az ősi és a modern nézőpontból tekintve is úgy határozhatjuk meg, mint az egyént alkotó összes rezgés integrált és kiegyensúlyozott állapotát. A betegséget pedig úgy, mint az emberi szervezetet felépítő alapvető frekvenciák egyensúlyának hiányát. Az Ájurvéda nagy hangsúlyt helyez a megelőzésre, az egészség fenntartására. Az ájurvédikus egészség megőrzés már hosszú ideje olyan technikákat és olyan nyelvezetet használ, amely úgy tekint a test és az elme egészére, mint egy számtalan apróbb hullámból álló összetett hullámra. Az Ájurvédikus pulzusvizsgálat az egyik ilyen technika. Az ősi védikus tudósok felfedezték, hogy az artériás pulzus rezgései, melyet általában a páciens pulzusánál tapintanak ki, átfogó információt hordoznak az egyén egészségének állapotáról.

Minden más hullámformához hasonlóan a pulzust is meghatározhatjuk frekvenciája, amplitúdója (energiája) és szerkezete alapján. Az Ájurvédikus nyelvezetet használva azt mondjuk, hogy a Váta (frekvencia vagy mozgás), a Pitta (amplitúdó vagy energia) és a Kapha (szerkezet) minőségeit tapintjuk a pulzusban.

Az Ájurvéda (Ayurveda) szerint az életet három éltető erő – a három dósa – irányítja, melyek neve Váta, Pitta és Kapha. E három erő állapotából meghatározható az egyéni testfelépítés, valamint a szüleink által ránk örökített genetikus hatások. Noha a pulzussal kapcsolatban annak sebességét, ritmusát és volumenét is megvizsgálhatjuk, amelyek a nyugati orvos számára a szívműködés változásait jelzik, ugyanazt a pulzust tapintva a Váta, a Pitta és a Kapha dósa, valamint ezek egymásra hatása alapján az Ájurvédikus vaidja holisztikus képet kap a személy mentális és testi egészségéről.

A Váta az a dinamikus erő, amely minden mozgásért felelős, ebbe beletartozik a táplálék mozgása a tápcsatornában, a vér áramlása az artériákban és vénákban, de még az idegpályákon végigszáguldó impulzusok is. A Pitta az energiát irányítja, és az emésztésben, valamint az anyagcserében játszik szerepet. Ez segíti elő a szükséges energia előállítását a test minden sejtje számára, továbbá az emberi test hormonális működésért is felelős. A Kapha a struktúrát és a vízanyagcserét vezéreli, a sejtek szintjétől a test egészének szintjéig.

A három dósa és egymásra gyakorolt kölcsönhatásuk által a vaidja képes megállapítani, hogy az egyén optimális egészségnek örvend-e, vagy olyan enyhébb, közepes, illetve súlyosabb zavarok vannak jelen szervezetében, amelyekkel már foglalkozni kell.

Test-elme kapcsolódás

A pulzust elemző vaidja képes arra, hogy azonosítsa az egyensúlytalanságokat és azt is tudja, miként állítsa helyre őket olyan egyszerű egyensúlyteremtő módszerek segítségével, mint a megfelelő étrend és napi rutin követése vagy a tökéletes pihenés megteremtése. Ezen felül pusztán az, hogy a szakértő megtapintja a pulzust, egy olyan mélyreható test-elme kapcsolódást teremt, amely önmagában is megnyugtató és egyensúlyteremtő erővel rendelkezik.

Az Ájurvédikus pulzusvizsgálat hatékony eszköz arra, hogy nyomon kövessük test-elme egyensúlyunk állapotát, és kezdeti szinten felfedezzük az egyensúlytalanságokat, mielőtt még komolyabb betegséggé fajulhatnának.

Ájurvédikus pulzuselemzés Szegeden és Budapesten!

Állapotfelmérés, pulzuselemzés, testtípus meghatározás, Ájurvédikus életmód tanácsadás, terápiák, masszázs

Bejelentkezés és időpont egyeztetés:


Konzultáció, tanácsadás

Ájurvéda meditáció

Szeretet és Érintés Instruktor Tanfolyam