A szeretet hatalma – 14.

Szent Ágoston azt tanította, hogy „szeress és tégy, amit akarsz.” Ebben benne van az emberek iránt érzett hatalmas nagy szeretete, végtelen elfogadása, hiszen olyan szabadságot ad a szeretet gyakorlásában, amekkorát nem lehet másnak nevezni, csakis korlátlannak. Ha a szeretet korlátlanná, határtalanná tud duzzadni, akkor ez áramlássá válik, és a boldogság folyamatos áradása lesz.

Amikor megtanulunk szeretni, a szó legtisztább és legigazabb értelmében, akkor képessé válunk lebontani a minket körülvevő, egónkat védelmező, félelemből szőtt falakat, amelyek nem megvédenek minket a rossztól, hanem valójában elzárnak bennünket a jótól. A másik embertől. Az érintés és a megérintés lehetőségétől. A szeretet kapásának és adásának esélyétől.

Tudod, mindenki a saját útját járja. Te is. Én is. De mindenkinek más az útja. Ha megérted ezt, rádöbbensz, hogy a szeretet és az elfogadás a legtöbb, amit embertársadnak adhatsz. Mi több, mindez valóban gyógyító erővel bír, mert az elfogadás szeretetteljes és meleg légkörében megnyílik a szív és áramlik a szeretet. A szeretet valóban gyógyít, amióta a világ világ, ez a legősibb és legelterjedtebb gyógyító eljárás.

Varázslatos módon a szeretet a legnagyobb átalakító, és persze egyesítő is, hiszen képes a betegségből, a kettősség állapotából, a “kétségbe-esés”-ből, “EGÉSZ-SÉGET”, igazi “TELJES-SÉGET” létrehozni.

Mint ahogy a bölcsek mondják: amit az ész nem tud elfogadni, azt csak a szív szeretete képes egyesíteni. Legtöbbször ezen múlik a gyógyulásunk is.

 

Az idézet Pál Tamás: A szeretet hatalma című könyvéből való. A könyvet keresd a könyvesboltokban, vagy rendeld meg itt.