Védikus asztrológia

A védikus asztrológia titkai

Életünk során számtalan olyan problémával találkozunk, amelyek a legfinomabb szintektől indulva, akár fizikai akadályt képezve jelennek meg. Ezekkel valamikor tisztában is vagyunk. Előfordul azonban, hogy nem vagyunk róluk annyira tudatosak, hogy meg is tudjuk őket változtatni.

Életünk nehezebb szakaszaiban ismerjük meg igazán, hogy kik vagyunk mi, és mire vagyunk képesek. De ami a legfontosabb, hogy hol találjuk meg magunkat az Élet egészében, és mire is vágyunk igazán.

A spirituális fejlődésemben a védikus asztrológia adta meg a legnagyobb áttörést.

Egy összetett kérdés foglalkoztatott:

  • Vajon milyen nehézségekre és hány próbatételre van szükségem ahhoz, hogy feltérképezzem a képességeimet a fejlődés érdekében?
  • Hogyan érthetem meg önmagamat ezalatt a folyamat alatt?
  • Mi a tanulság a tapasztalat és a belátás folyamatában? Ha ezt egy kérdéssel összegezném: ki is vagyok én valójában?

A védikus asztrológia segített megérteni és rávilágítani az okokra, hogy mi miért történt velem és, hogy még mi vár rám. Felismertem azokat a helytelen motivációkat, amelyek korábban irányították az életem, segítségével valódi mélységeiben értettem meg önmagam. Ebből a nézőpontból már látni lehet, mi is az igazi feladatom. Segít felkészíteni, hogy helytálljak és megértsem a változást.

Eddigi életem során a megtapasztalások sokféle aspektusát éltem át. Nehézségeket, fájdalmakat, nélkülözést, amelyeket a nehéz családi háttér adott, és egyre több örömöt, boldogságot, beteljesedést, ahogy kezdtem megtalálni valódi utamat. Úgy gondolom, hogy mint mindennek a világon, ezeknek is értelmük és okuk volt. Az a kérdés foglakoztatott, hogy milyen árat fizessen ezekért az ember? A belátásért, a tisztán látásért, tapasztalattal fizetünk. Az egész folyamatban a figyelmünk nagy szerepet kap. Ha sikerül meglátni a lényeget a védikus asztrológia segítségével – amikor már a feladatainkat tisztán látjuk -, minden más színben tűnik fel.

Amikor teljes egészében látjuk az asztrológiai rendszert, pontosan meghatározható, hogy hol, mikor, mit tegyek a sors tiszta és őszinte dinamikájában. Amikor tisztán látunk, a természet támogatni kezd, az élet egyszerűbbé és örömtelivé válik. Életerőnket és vitalitásunkat visszanyerve, újra azt érezhetjük, kezünkbe vettük az irányítást. Ez az a felismerés, amikor a védikus asztrológia segítségével rájövünk, hogy a legjobb barátunk a változás.

Kinek szól a védikus asztrológiai elemzés?

Mindenkinek, akinek kérdései vannak és jobb életet szeretne élni. Azoknak, akik akadályokkal küszködnek, hiszen a dzsótish segítséget ad ezek leküzdésében, mert konkrét megoldással és útmutatással szolgál.

Vannak pillanatok, mikor az élet arra akar minket tanítani, hogy bizonyos akadályokat együtt tudunk a legjobban megoldani. Azáltal, hogy legyőzzük önmagunkat, negatív késztetéseinket. Tesszük ezt a legnagyobb elfogadással és tiszta szeretettel, mert magasabb szintű tudatossággal, felemelkedett nézőpontból megértjük, kik vagyunk mi valójában.

Az asztrológia – a véda szeme -, meglátja a megélt vagy meg nem élt lehetőségeinket és mindazt, ami lehetséges még ezen kívül is. Az élet tele van örömmel és a Mindenség végtelen, tiszta boldogságával. Ha ezt a tudatállapotot eléred, beteljesítetted emberi létezésed célját.

A kérdések fontossága

A védikus asztrológia egy mély önismereti út, ahol igazságot és bizonyosságot nyer létünk. Ez a tudás összeköt mindannyiunkat a Lét végtelenségével, önmagunk megértésén keresztül. Sosem elég egyszer kérdezni, sosem elég egy válasz. Minden kérdés, és egyben a megértés vágya, eljuttat minket tudatunk legtisztább természetéhez, az önvalónkhoz.

A születés pillanatában lévő csillagállások, más néven kozmikus pozíciók, jógát alkotva fedik fel karmáink megértését. A védikus asztrológia igen kifinomult módszerekkel, hatékony segítséget tud adni ahhoz, hogy megtaláld utadat, valódi életfeladatodat, boldogságban, bőségben, kiteljesedetten tudd élni életedet. Nagy segítséget ad ahhoz, hogy tudd, mikor milyen életszakaszban vagy, mit tegyél és mit ne tegyél ilyenkor. Megvilágosodik előtted életed pályája, és az is, hogyan cselekedj, mire vigyázz a különféle periódusokban. Olyan oltalmazó útmutatást kapsz, amellyel biztonságosan és tudatosan haladhatsz utadon.

 

JELENTKEZÉS!

Ha úgy érzed, mindezek a gondolatok bizalommal, reménnyel, lelkesedéssel töltöttek el, ne habozz, jelentkezz, hogy megbeszéljünk egy időpontot. Személyesen Budapesten tudsz velem találkozni.


vagy akár online is, ha az neked kényelmesebb.

Jelentkezz MOST!

Részvételi díj

20.000 Ft

Az asztrológiai elemzés másfél órás

Tóth Károly

Védikus asztrológus


Skype: Károly Tóth Asztrológia

Saját tapasztalatok:

Mielőtt elmélyültem volna a védikus tudás gyakorlásában az élet olyan volt számomra mint egy előre kikövezett szűk és keskeny ösvény tele korlátokkal. Voltak ugyan céljaim de határozottan tudtam akkori önismeretem szintjén mik voltak azok amik reálisak voltak számomra és mik nem. Telis tele voltam vágyakkal szinte egyiktől a másikig csak sodródtam keserves kilátástalanságban. Minden lelkesedésem oda lett mit fiatalkoromban hiún birtokoltam. Belefáradtam az életbe, megjelentek a gyengeségek betegségek és lassan kezdtem is hozzá szokni és vele együtt megérteni és elfogadni azt amit fiatalon nem értettem, hogy miért boldogtalanok az ember mikor mennyi mindenre ott vannak a lehetőségek. Magam is azzá váltam kormor és boldogtalan egészégem és vitalitásom vesztve munkámhoz láncolva lassan lemondtam magamról…

Tovább olvasom

Spirituális utam már korán megkezdtem, sok irányzatot és technikát kipróbáltam mint minden lelkes kereső. Még arról sem tudtam, hogy az ilyen magamfajta bátor kalandvágyókat keresőknek hívják. Egyszer egy tanfolyamon egy nagyon bölcs emberrel szóba elegyedtem és beszélgetésünket azzal zárta hogy én tulajdonképpen egy kereső vagyok. Igen ezzel tudtam azonosulni. Megértettem azt a folyamatot, azt a kérdést hogy ki vagyok én és továbbá, hogy minden belső és külső konfrontálódás a maga formájában igyekszik birtokunkba bocsáltani azokat a tapasztalatokat melyekkel különbséget tehetünk a hamis vágyak és lelkünk igaz indíttatásai között. Na ezzel a kérdéssel a szívemben fáradtam bele végül az életbe mikor egyszer az élet úgy hozta, hogy megismerkedtem a vidékus bölcseletekkel magával az élet tudományával. Egyszer egy nagyon bölcs ember, aki később a legnagyobb tanítóm lett megkérdeze tőlem miért vagyok itt? Nem tudtam megfogalmazni a választ, de abban a pillanatban sejteni kezdtem, hogy itt, földi életünk többről szól, mint az aminek mutatja magát. Ezzel a kérdéssel és teljes elfogadással kinyitott számomra az az ajtót, amin belépve életem legfontosabb útjára léphettem, arra az útra mely elvezetett önmagam felé a kiteljesedés végtelen mezein. Megértettem azt a külső és belső poláris egyensúlyt melynek köszönhetően magasabb tudatossági szinteket kezdhettem megélni. Megértettem azt, hogy ha én mindenre vágyom elég csak megalapozódjak, elég csak egyetlen dolgot megismerni, önmagam és ezáltal mind azt, amiért itt vagyok.

Teljesen lekötötte figyelmem, mennyi mindenre vágytam, nagyon szétszórt voltam és rendszeresen kiégtem. Kimerült voltam és állandóan betegeskedtem. Mikor megismertem és fokozatosan napi szinten el kezdtem alkalmazni az Ájurvéda tanításait jobban kezdem érezni magam, összeszedettebb és fókuszáltabb lettem, sőt lendületet kaptam. Ami nagyon megtetszett már az elején, hogy ezzel a kis befektetéssel állandóan egyre több és több jót kezdtem megélni, sorra jöttek a jobbnál jobb lehetőségek. Tisztábban kezdtem látni, mondhatni más szemmel kezdtem látni a világot ahol tudtam, hogy helyem van. Életmódommá vált a védikus tudás gyakorlása. A védikus építészetnek a Vaszati segítségével sikerült kiiktani onthonomban minden rosszos energetikát és egyben felerősíteni minden jót. Így vált egy szentéllyé otthonom mely szerves része az egészségemnek és produktivitásomnak. Rendszeres meditációnak köszönhetem egészségem és vidámságom. De ahogy mindenre vágytam úgy azokat is megkaptam ebben a koherense életmódban. Hiszen életterületeimen, ahogy változni kezdtem vele együtt megváltozott az akkori munkán, jobbnál jobb ajánlatokat kaptam, volt olyan is mikor már azt hittem valakivel összekevertek. De tudtam, hogy megengedhetem magamnak ezt játékos könnyedséggel, hiszen egy magasabb tudatossági szinten minden könnyű és jó. Azt éreztem ezt megérdemlem ez nekem jár. Rátaláltam az igaz szerelemre, mint tinédzserként éreztem utoljára. Megjelent a bőség az életemben a könnyedség az áramlás, a teljesség. Felfedte elöttem az élet mind azt amit csak sejtettem korábban. A kreatív teremtés tapasztalatában és teljességében vettem át az irányítás minden életterületemen. Elkezdtem felfedezni, meglátni a dolgok közötti összefüggéseket. El kezdtem sejten, hogy mind az amit megadott nekem az Ájurvéda tudása idáig ezek mind csak a kezdet volt. Nem csak megkaptam mindent azáltal, hogy több lettem, de ezeket mind bölcs belátással élhettem és élhetek meg. Különbséget tehetek a hamis vágy illúziója és a valóság között, így a minden pillanat, minden megélés teljesebb és támogató minden szinten.

A Ráhu és a Ketú

Azt a képzeletbeli síkot, ami a Föld rajzol le a Nap körüli forgásakor ekliptikának hívjuk. Ezt a síkot körülbelül 5 fokos különbséggel metszi a Hold Föld körüli keringése. Két helyen metszi a Hold pályája az ekliptika síkját. Ez a két pont a Ráhu és Ketu. Mindig 180°-t zárnakbe, így egymással szemben helyezkednek el. Kettejük jelenléte alkotja a karma tengelyünket a horoszkópban. Másnéven felszálló és leszálló holdcsomópontoknak is hívjuk. A Ketu mutatja meg, honnan jöttünk mi azt amivel már nem lesz dolgunk, míg a Ráhu mutatja meg miért is születtünk le és, hogy hová is tartunk, mik azok a belső indíttatások belső motivációk, melyekben kiteljesedhetünk. Maga a Ráhu egyben felfedi gyengeségeinket és nehézséget okoz, hiszen itt tudunk a legtöbbet fejlődni, itt vannak számunkat azok az új dolgok amelyekkel lélekként most találkozhatunk előszőr és itt és most ebben az inkanációban dolgunk van vele.


Különbségek a nyugati és a védikus asztrológia között

Az egyik legősibb és egyben a legfejlettebb védikus tudománynak tekintjük a dzsótisht. Az védikus asztrológia a Holdat veszi alapul, szemben a nyugati asztrológiával, ahol a Nap és annak mozgása kerül előtérbe. A két rendszer emiatt eltérő számítási módszert alkalmaz. Ezt az elterelést szanszkrit nyelven Ajanamsának hívjuk.

Szembetűnő különbségeket okoz ez a horoszkópban, bolygó aspektusokban is. A dzsótish kifinomultabb, mint a nyugati rendszer, karmáink mélyebb megértéséhez is segítséget nyújt. A védikus asztrológiát tekinthetjük az eredeti számításnak, ebből keletkeztek a manapság ismert asztrológiai irányzatok.

Az Ajanamsa a Föld forgási ciklusából adódik, ami körülbelül 72 évente 1° eltérést jelent. Jelenleg 23 és fél fokos különbséget tapasztalhatunk a két horoszkóp között. A Föld forgásának ezt a természetét az ősi védikus asztrológusok figyelembe vették. Ezért is van az, hogy amikor a születési horoszkópra gyakorolt tranzithatásokat vizsgáljuk, azok ívmásodpercre pontosan azok az állások lesznek, amelyek aktuálisan az égbolton is megfigyelhetőek.


A védikus asztrológiában meghatározó szerepet játszanak a dasák.

Önismereti utunkon kéz a kézben jár a személyes és a lelki fejlődésünk. Lényeges, hogy felismerjük, mikor, hol, kik lehetünk, illetve, kivé válhatunk. Ismerős a mondás: jókor jó helyen lenni. Amikor átlátjuk életutunkat, rádöbbenünk, milyen lehetőségek kínálkoznak a cselekvésre. Ezzel a tisztánlátással vértez fel minket az aktuális mahádasá és az antardasá, a nagy és a kis életidőszakok meghatározása. A kiszámításakor nagyon fontos a születési idő pontos tudása, nap, óra, perc pontossággal, illetve a születési hely ismerete. Egészen pici eltérés hónapos esemény ciklusok eltolódását adhatja.

A születési horoszkópban, a védikus asztrológia segítségével, az ember minden akadályát és lehetőségét látjuk. Segít rávilágítani azokra az időszakokra és tevékenységekre, amelyek sikert és lehetőséget jelentenek. Így tud segítséget és útmutatást adni az akadályok elhárításában és a lehetőségek megélésében.

A védikus asztrológia segít megérteni, hogy mindaz, amit most megélünk, mi vállaltuk és választottuk fejlődésünk érdekében. Semmi nem történik akaratunk ellenére! Mindig minden azért van, hogy segítsen a fejlődésben!

A védikus asztrológiai elemzést követően a hozzám fordulók fokozatosan magasabb lelki minőségek befogadására lesznek képesek. Ez az ősi tudás segít abban, hogy az ember megértse és elfogadja önmagát. A legfontosabb küldetése ez a védikus asztrológiának. Ezáltal tudunk többek, jobbak lenni a különféle életterületeinken. (munka, pénz, család, egészség, párkapcsolat, spiritualitás.

A védikus tudomány tanításai a lelket szólítják meg, közben felfedik, hogy miért vagyunk itt és most ebben a világban, és kik is vagyunk mi valójában. A lélek természetének megismerése örök vágya az embernek. Erről szól ez a nagy kaland. A személyiségünk, temperamentumunk erre az inkarnációra vonatkozik. Ebben az életünkben épp erre van szükség, ilyennek kell lennünk, hogy meg tudjuk élni azt, amiért leszülettünk. Ezek azok a hozott aktuális minták, amelyekkel képesek vagyunk kapcsolódni a körülöttünk lévő világhoz, fogadni a jelenlegi környezeti tanításokat. A sors tanítását, ami segít a jelen inkarnáció megértésében, azáltal, hogy felismerjük önvalónk igaz természetét a reinkarnációs folyamatokon keresztül, hogy újra visszatalálhassunk önmagunk forrásához. Ezért van minden születésnek oka és létjogosultsága.

Minden ember úgy szép, ahogy van. Mindannyian különleges és megismételhetetlen csodái vagyunk a Mindenségnek. A védikus asztrológia precíz irányt ad az életpályához, hogy minél tudatosabban, minél több megértéssel tudjunk végigmenni utunkon. Bölcsességgel elfogadva, szeretve az Életet, magunkat és embertársainkat.

Fordulj hozzám bizalommal

Tóth Károly

Védikus asztrológus

Skype: Károly Tóth Asztrológia

Vélemények, tapasztalatok:

Kedves Karesz!
Az elemzések és a konzultációk során tett felismerések óriási segítséget nyújtottak önmagam és az életem során bekövetkezett események megértésében. Ehhez még hozzájárult a Te személyed, amely képviselte számomra az elfogadást, a megértést, a segítőkészséget és az objektivitást.
Megtanultam, hogy a történések és emberi kapcsolataim nem véletlenszerűek, hanem céljuk és rendeltetésük van, akkor is, ha néha nehéznek érzem ezeket.
Ami számomra a legtöbbet jelentette, persze sok más között, hogy most már könnyebben és felkészültebben tudok szembenézni a nehezebb időszakokkal és mások felé is nagyobb megértést tudok mutatni.
Ez az új szemlélet alapvető változásokat indított el bennem, amiért nem tudok elég hálás lenni. Köszönöm még egyszer!

Dani, Szügy

Èletem eddigi legnehezebb szakaszában találkoztam először a védikus asztrológiaval! Segítségével rengeteget tanultam önmagamról ès kèpes lettem olyan fajta nyitottságra a magasabb értelmű dolgok felè amit nem tudtam volna elképzelni előtte.

Úgy gondolom megtanultam maskènt értelmezni a velem törtènő eseményeket,hogy azok értem ès nem ellenem vannak.Megtanultam,hogy mindennek oka van ès az nem màs mint a fejlődès Meghaladni önmagam valami jobb felè ami èn lehetek.

Életem minden területèn segített .Segített változni. Segített abban ,hogy végre megkérdőjelezzem a berögződött elképzeléseket ,gondolatokat önmagammal ès a környezetemmel kapcsolatban.

Nem mindig volt könnyű megélni bizonyos felismerèseket ès tudatosítani magamban ,hogy dolgokban változtatni kell illetve elfogadni hogy vannak dolgok amit mindenképp meg kell èlni…de segített megèrteni, ez pedig azt hozta ,hogy már nem mindig az aktuális érzelmeim irányítottak, hanem egyfajta tudatosság.Összefoglalva olyan érzést hozott mintha felébredtem volna egy néha értelmetlennek tűnő álomból .

Emese, Balassagyarmat

Karesz lényéből árad a szeretet. Talán ha egy mondatban kéne összefoglalnom, mit adott nekem a vele való találkozás úgy fogalmaznék: megtapasztaltam az értő, érző figyelmet.
Komolyan veszi a találkozást, felkészülten vár, egy személyi képlethez többet is illeszt, így teljesebb, árnyaltabb képet kap a látogató. Érzékenyen, finoman tapint az élethelyzetek béli nehézségekre, végtelen elfogadással és szeretettel közelít a megoldási kulcsokhoz.
Önismeretre buzdít és rengeteget lendít a vele való beszélgetés. Hosszan elkísér egy-egy személyes gondolata. Karesszel találkozni mindig egy áldás.
Hálás vagyok, hogy hozzá sodort az élet.

Szilvi, Budapest

2022 tavaszán volt életem első védikus asztrológia elemzésem. Kíváncsian vártam, mit tár fel az elemzés. Az elemzés rámutatott a meglévő tulajdonságaimra, így ezáltal jobban ráláthattam önmagamra. Megmondta, hogy előző életemben milyen pozíciót töltöttem be. Ez az információ nagyon elgondolkodtatott. Megerősített abban, hogy az életemben a rossz dolgok is szükségszerűek, és azokra kell fókuszálni. Fejlődésem ezek által valósulhat meg.
A további életfeladatomra is fény derült. Tanácsokat kaptam. Megerősített abban, hogy minden ami történik velem ebben az életemben, az értem zajlik.

Klára, Szeged

 

Karesz számomra a “láthatatlan kapaszkodó” az e világi tapasztalás és a miértek között. Hihetetlen pontos válaszaival pont azt a megnyugtatást és aha – élményt adja, ami ahhoz kell, hogy könnyebben elfogadjam a nehézségeket és túllendüljek rajtuk.
Profi. Ismeretlenül elmond az emberről mindent a képletek alapján.
Csak hálával tartozom neki a türelméért, útmutatásokért és amiért mindig kérdezhettem tőle, amikor szükségem volt rá.
Jó szívvel ajánlom Mindenkinek, aki elakadást tapasztal az Életében, vagy csak szeretné érteni, miért történnek úgy a dolgok, ahogy.

Orsi, Budapest

Az egyik felismerésem az volt, hogy a magunkról alkotott kép igen szubjektív és elfogult. A konzultációk közelebb vittek az igazi önismerethez. Tisztább képet kaptam a személyiségemről, hogy amit kivetítek az tükröződik. Ha változást akarok magamnak kell változni és nem másnak. Ez igazi meggyőződéssé vált mikor a tapasztalatok ezt tökéletesen igazolták. Írtad az elemzéseidben, hogy sokat bíbelődök a múltammal, ami így is volt. Ezt azért csinalja leginkább az ember, hogy igazolja magát. Másokat okol, nem akarja tetteiért vállalni a felelősséget. Ha felismeri az ember hogy ezek a döntések azon a tudatszinten történtek ahol éppen akkor tartott, más megvilágításba kerülnek a dolgok. Nem tudtam elfogadni magamat és így másokat sem. Amikor felismered, hogy tetteidnek van visszahatása, rálátsz a karmádra, akkor jön az elfogadás. Azt mondtad, ennek meg kell történnie mert ekkor megnyílnak a kapuk. Ez meg is történt. A családban Emesével rendeződtek a dolgok, a munkahelyemen szeretnek, jó a kapcsolatom mindenkivel. Hálás vagyok a segítségedért!

Namaste

Csucsu, Balassagyarmat

A konzultációk nagyon tömények ezért nagyon örülök, hogy az videoanyagot megkapom külön e-mailben is. Több felismerésem is volt/van ezeket folyamatosan élem meg. Nem is gondoltam, hogy egy-egy feltevésed – amit látsz – igaz rám. De ha nagyon őszinte vagyok magammal. akkor ez fájdalmas és igaz felismerés. És ezzel nekem még dolgom van. Az előadások után ezek a beszélgetések futnak – mint a számítógépen egy háttérprogram. Volt, hogy volt egy konfliktusom – és megálltam egy pillanatra és bevillant amit mondtál – és felismertem a szituációt, hogy ez azért lehet bennem, mert idáig nem tudtam, hogy ez bennem van de te rávilágítottál. Ez az önismeret egy folyamat. Összefüggéseiben látom a dolgokat – picit más percpektívából és ez segít, hogy más szemszögből is megvizsgáljam az élethelyzeteimet. Abban hozott változást, hogy már gyakrabban felismerem a reakciókat, amiket egy-egy szituációban megélek. Nagyon mély tudás van Kareszban, és igyekszik a lehető legtöbbet átadni a konzultációk alkalmával. Külön kiemelném, hogy lehet tőle a konzultáció után is még kérdezni, ha van felmerülő kérdés. Ez azért tetszik, mert nem csak leadja az órát, hanem úgy érzem figyelni a fejlődésemet és támogat.

Anna, St.Gallen / Svájc