Ima és meditáció a békéért

Kedves Barátaim, Ismerőseim!

Pár hete jött egy égi sugallat és egy inspiráció.

Mire van ma a legnagyobb szüksége a világnak? Békére!

De hogyan tudnánk mi egyszerű emberek békét teremteni? Milyen hatókörünk is lehetne a béke megteremtésére?

Sokan azt gondolják, hogy semmi. A világpolitika szintjén valószínűleg igazuk is van. Az egyszerű ember feje fölött, kis számú hatalmasságok döntenek háborúról, békéről, életről, halálról. Ebbe beleszólása csak keveseknek van.

Ám a jó hír az, hogy igenis van lehetőségünk arra, nekünk, hétköznapi embereknek, hogy nagyobb rendezettséget hozzunk létre önmagunk csendjében, imájában, meditációjában, amely képes kihatni a környezetre is. Ha már egy ember ezt megteszi, lelkében nyugalmat, békét, szeretetet talál, akkor egy kicsit jobb lesz a környezetének rezgésszintje, nyugalma kihat másokra is.

Ha sok ember imádkozik, meditál egyszerre egy időben, a rendezettség még jelentősebben megjelenik.

Mi lenne akkor, ha minden nap, este 8 órakor, 10 percet ( természetesen lehet akár többet is) arra szánnál az életedből, hogy imádkozz vagy meditálj önmagad és a világ békéjéért? Lehet, hogy jót tenne ez neked? Még az is előfordulhat, hogy az emberi kollektív tudatban rendezettséget hozna? Kipróbálnád? Mit veszíthetsz? 10 percet?

  • Hiszek benne, hogy létezik sok-sok ember a világon, aki lehetőséget lát abban, hogy tegyünk azért, hogy béke legyen a Földön.
  • Hiszek abban, hogy létezik sok-sok ember, aki tudja, mert átlátja, hogy a békét nem a politikusok, fegyver gyártók és nepperek fogják elhozni a világnak.
  • Hiszek az emberi jóságban, szeretetben, isteni Fényben, ami mindannyiunk valódi természete.
  • Hiszek abban, hogy létezik ezen a bolygón jónéhány ember, aki átlát ezen a mátrixon, amiben élünk, és tudja, hogy mindannyiunk igaz valósága az a csodás lélek, ami ott ragyog bensőnkben. Mindannyian nem csak testvérei vagyunk egymásnak, hanem lélek szinten ugyanazok vagyunk. Az isteni tudatosság szeretet gyermekei. Szeretni, játszani, fejlődni, boldognak lenni jöttünk ide a Földre, és nem megölni, hanem megölelni szeretnénk ember testvéreinket.

Ha magadra ismertél, és úgy érzed, szívesen csatlakoznál ehhez a kezdeményezéshez, nemtől, kortól, vallástól, politikai meggyőződéstől függetlenül, akkor a továbbiakban elolvashatod, mit lehet tenned:

  1. Minden nap, este 8 órakor, gyújts meg egy gyertyát, vagy egy mécsest.
  2. Mondj el egy imát a békéért, saját hited szerint, úgy, ahogy a szívedből jön, vagy ahogy a vallásod tanítja.
  3. Csendesedj el, meditálj, úgy ahogy neked jólesik, vagy ahogy tanultad, ami neked a legjobb.
  4. Köszönd meg a békét, és adj hálát érte a Mindenségnek, a Teremtőnek, Istennek, bármiben is hiszel.
  5. Mosolyogj, és ha tudsz, ölelj meg valakit, aki a közeledben van. Ha éppen egyedül vagy, akkor képzeld el, hogy megölelsz valakit, akit szeretsz.

Az ima és meditáció a békéért május 9-én este 8 órakor kezdődik, és minden áldott este lesz rá lehetőséged, hogy csatlakozz. Ennek a kezdeményezésnek csak kezdete van, vége nincs. Azt kívánom, amíg ember él a Földön, minden este legyen sok millió ember, aki imádkozik és meditál a békéért.

Mindez nagyon könnyű! Nem kell elmenned hozzá sehova, mert bárhol is vagy éppen, mindig ott leszel, ahol ezt meg tudod tenni, mivel önmagadnak folyton kéznél vagy. Nem kell hozzá internet, utazni sem kell valahová. Csak te kellesz hozzá, és szíved őszinte, tiszta vágya.

Ez a levél szabadon felhasználható, minden nyelvre lefordítható és tovább küldhető.

Én kalandvágyból holnap este elkezdem. 🙂

Csatlakozol? 🙂

Szeretettel és üdvözlettel:

Pál Tamás
spirituális író,
A szeretet hatalma című könyv szerzője