Ájurvédikus immunerősítő a lelkednek

Az ájurvéda azt tanítja, hogy az immunitáshoz elengedhetetlen a test és a lélek rendben tartása, az egyensúly, a harmónia. Mert az az ember egészséges, akiben a TELJES-ség és az EGÉSZ-ség uralkodik. Az ősi mesterek tanítása szerint a Tudás mindenkié, aki pedig birtokolja, ossza meg mindenkivel, mert ezáltal segíthetünk ember testvéreinken. Én is ezt teszem most, amikor különösen nagy szükség van arra, hogy segítsünk egymásnak mindenben, amiben csak lehetséges. Ha a FÉNY beragyog mindent, megszűnik a sötétség, ami valójában nem is létezik, csak a FÉNY hiánya. Így működik az Ájurvéda. Ha EGÉSZSÉG van, akkor nincs kettősség, nincs kétségbeesés sem, nincs betegség. A betegség elleni harc értelmetlen, mert így csak a betegség erősödik. Az EGÉSZSÉGET kell támogatni, a FÉNYT kell növelni, a sötétség ekkor magától megszűnik.

A lélek egyensúlyának megőrzése a legfontosabb. A tudat teremti a testet. Ha a belső egyensúly felborul, akkor alakul ki a betegség. Ne adj teret a negativitásnak! A figyelem energia. Ha valamit elkezdesz figyelni, az elkezd növekedni. Ha a figyelmed a rémhíreken van, ha te is ilyeneket terjesztesz, és teljesen belelovalod magad a rettegésbe, előbb-utóbb idegrendszeri zavarokkal fogsz küzdeni. Szorongás, pánik, depresszió és agresszió is jöhet rád. A félelem pedig bizonyítottan csökkenti az immunrendszer erejét. Ha kikészíted magad a folyamatos rettegéssel, akkor legyengülsz, fizikailag és mentálisan is. Tegyél meg mindent, amit most kell. Ne menj csoportos rendezvényekre, moss kezet, fertőtleníts, vigyázz magadra és főleg a betegekre, idősekre. Vegyél komolyan minden figyelmeztetést, inkább egy kicsit többet tarts be a megelőző intézkedésekből, mintsem kicsit kevesebbet. De ne lógj a neten, ne nézd folyton a tévét, ne oszd meg a rossz híreket, amelyek jelentős része rémhír, mert ki fogsz készülni! Ami van, az van. Sem több, sem kevesebb!

Ha a figyelmed a negativitáson van, egyre rosszabbul leszel.

Ettől senkinek nem lesz jobb, neked viszont biztosan egyre rosszabb lesz. Ha a figyelmedet arra helyezed, ami erőt ad, ami érték, ami pozitív, meg tudod őrizni a lelki egyensúlyodat. Ez pedig erősíti az immunitást. Meglepő lesz, amiket javasolok, de kérlek, fontold meg és alkalmazd: Keresd állandóan az örömöt, a vidámságot, az önfeledtséget. Nézz vicces filmeket, motivációs videókat, olvass vicceket, jó könyveket, amelyek lelkesítenek. Beszélgess a társaddal, a családoddal. Játszatok valamit. Társasozzatok! Kártyázzatok! Alakíts ki egy olyan hozzáállást, bármit is mond az elméd eközben, amiben jól érzed magad. Ezt ne másokban akard megteremteni, hanem javaslom, magadban hozd létre először. Maradj kipihent, aludj éjfél előtt sokat, de ne napközben. Kelj fel reggel időben.

Tornázz, mozogj, sétálj, erősítsd és tartsd karban a tested. Meditálj, imádkozz, jógázz, bármi is a hitrendszered, igyekezz emelni magadat és a családtagjaidat. Ne másokkal foglalkozz, hanem próbáld meg magad ily módon magas energiaszinten tartani. Bármi is van körülötted ami egy kicsit is jó, adj hálát érte Istennek, vagy az Univerzumnak, köszönd meg, és érezz végtelen hálát. Ezek a legmagasabb energiájú rezgések a Mindenségben. Használd ezt a tudást! Ha van egy kis siker, jó érzés, pozitív változás, akkor gerjeszd ezt az energiát. Kezdj el örömködni, mondd azt, akár hangosan is kiálthatod, hogy igen, ez az, szuper! Engedd meg magadnak ezt az érzést, érezd az energiáját, és kérdezd meg az Univerzumot,

hogyan lehetne ez még ennél is jobb?

Őrizd, tápláld ezt az energiát, mert ez az ÉLET energiája. Ha ez megvan, erős az immunitásod. Igyekezz fenntartani ezt. Csak a jóra gondolj, a negativitás ellen ne küzdj. Egyszerűen ne vegyél róla tudomást, mert ha ezen van a figyelmed, ez kezd el erősödni. Egy védikus mester azt mondta egyszer, hogy a negativitás elleni legjobb fegyver a közöny. Ha nem kap energiát, egyszerűen leáll. És leáll a terjedése is. Mint egy vírus. Ha nincs több táptalaj, magától megszűnik a probléma.

Ha azon kapod magad, hogy negatív gondolatokon agyalsz, mondd azt háromszor: töröld, töröld, töröld. De rögtön keress valami szépet és jót, ami van az életedben, és mindegyikért adj hálát, köszönd meg az Égnek, hogy ezek vannak. Ha valami nincs rendben, akkor kérdezd meg a Mindenséget, mi más lehetne még ezen kívül, ami ennél jobb? Maradj benne ebben a kérdésben, és amikor az elméd ki akar készíteni a negatív gondolatokkal, te csak hangolódj rá erre: Mi más lehetséges még ezen kívül, ami jobb ennél? Az elmének kell valami kaja, amit csócsálni tud. De ha a negatívitást fogja csócsálni, akkor az nő rettenetesre. Ám ha kérdéseket teszel fel, akkor egész más energia bontakozik ki. És akár jó ötletek és megoldások is születhetnek. Minden lény felé fordulj szeretettel, elfogadással.

Ossz meg pozitív energiát adó információkat, ne csak a neten, hanem otthon is, családi körben. Mindenkit biztass, támogass, a hitet és a reményt erősítsd magadban és másokban is. A bölcsek azt mondják, ha valamiben hiányt szenvedsz, kezdd el azt adni másoknak, és lesz majd neked is bőven. Ha félsz, szorongsz, kétségbe vagy esve, telefonálj, írj, és biztasd azokat, akik még nálad is rosszabb helyzetben vannak, mert öregek, betegek, félnek, magányosak, önts reményt a szívükbe, adj nekik hitet, reményt. Meglátod, a gyógyulás FÉNYE fog rád ragyogni.

 

Hogyan erősítsük meg immunrendszerünket az ájurvéda segítségével?