Ájurvédikus immunerősítő ital

Ez a finom, testet-lelket melegítő ital igazi kedvencem! Jó szívvel osztom meg veletek az elkészítési módját. Minden reggel mindenképpen érdemes egy bögrényit meginni belőle, de ha jólesik, napközben lehet belőle akár még többet is fogyasztani.

Hozzávalók:

3 dl forró víz,
1 teáskanálnyi édesgyökér
friss gyömbér kb. 1 teáskanálnyi mennyiségben, lereszelve
1 kávéskanál kurkuma por, de friss kurkuma is lehet
1 kávéskanál fahéj por
1 citrom leve
1 evőkanálnyi vegyes virágméz

Elkészítés:

A felforralt vízbe beletesszük az édesgyökeret, friss gyömbért és a kurkumát, fahéjat, majd 15 percre lefedjük. Amikor már nem forró, 40 C fok alatti hőmérsékletű, beleöntjük a citromlét, és belekeverjük a mézet. Ez a meleg ital igazi reggeli rakéta, jól indul a nap, ha ezzel kezdjük. Amikor mindent belekevertünk, akkor az egészet leszűrjük, és kellemes melegen fogyasztjuk.

Figyelem! Magas vérnyomásban szenvedők és állapotos nők az édesgyökeret nem fogyaszthatják! Ők a keverékből hagyják ki az édesgyökeret!

Cukorbetegek, vagy azok, akik allergiásak a mézre, használjanak helyette steviát.

Jó egészséget kívánok!

Hogyan erősítsük meg immunrendszerünket az ájurvéda segítségével?

 

Pál Tamás

spirituális tanító, ájurvéda szakértő, Életmód tanácsadó